Magazin Banker
0

Raiffeisen banka "Banka godine u BiH"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina sedmi put je proglašena “Bankom godine u BiH”. Ovu prestižnu nagradu dodijelio joj je The Banker, renomirani magazin grupacije Financial Times .

Priznanje “Banka godine” jedno od najprestižnijih priznanja u finansijskom sektoru, a dodjeljuje se u mnogim regionima, zemljama i kategorijama. Proces selekcije uzima u obzir kvalitativne kriterije, kao što su rast aktive i profitabilnost, kao i razvoj i implementacija napredne tehničke infrastrukture i strategija orjentacije ka budućnosti.

"Ovo prestižno priznanje dobili smo u trenutno teškim vremenima za globalnu ekonomiju i ono je objektivna potvrda da smo i dalje vodeća banka na ovom tržištu. Svakako da ćemo nastojati i u budućnosti zadržati našu vodeću poziciju, a prioritet nam je kvalitet usluge. Želim naglasiti da su nam naši klijenti omogućili da dobijemo ovo priznanje, jer bez njihovog povjerenja i uspjeha ni mi ne bismo bili u mogućnosti ostvarivati ovakve rezultate. Naravno, ovo priznanje je i priznanje svim našim zaposlenicima, koji predstavljaju jednu od najvažnijih poluga našeg poslovanja", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke u BiH.

Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina je prema ukupnoj aktivi od preko četiri milijarde KM najveća pojedinačna banka u državi. Opslužuje preko 700.000 klijenata kroz 95 poslovnica.

Magazin "The Banker" je nagradu dodijelio i Raiffeisen bankama u Albaniji i Bjelorusiji. Ceremonija dodjele nagrada održana je sinoć u InterContinental hotelu Londonu.