{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Željeznica FBiH: Ministar Bijedić nedolaskom pokazao ignorantski odnos

S
12.10.2012. u 18:56
0
2
Radnici Željeznica FBiH: Ministar Bijedić nedolaskom pokazao ignorantski odnos
0
Radnici Željeznica FBiH: Ministar Bijedić nedolaskom pokazao ignorantski odnos
Predstavnici Uprave "Željeznica FBiH" i sindikata tog preduzeća na sastanku sa pomoćnikom ministra transporta i komunikacija FBiH Izetom Mehinagićem nisu postigli dogovor o rješavanju problema neredovne uplate zdravstvenog osiguranja, zbog čega je za 16. oktobar najavljen štrajk u ovom preduzeću.
Predstavnici sindikata u "Željeznicama FBiH" izrazili su duboko nezadovoljstvo zbog nedolaska federalnog ministra transporta i komunikacija Envera Bijedića na tako važan sastanak.

Sindikalci su naglasili da je svojim nedolaskom, Bijedić još jednom pokazao ignorantski odnos prema "Željeznicama FBiH" i problemima u kojima se nalazi ovo preduzeće.

Pomoćnik ministra Mehinagić je tokom sastanka predstavnicima sindikata rekao da se rješenje problema željezničara u vezi sa zdravstvenim osiguranjem nalazi izvan "Željeznica FBiH", odnosno, da ih mora rješavati Vlada FBiH.

Uporište za to predstavlja već doneseni Zakon o finansijskoj konsolidaciji "Željeznica FBiH" za period od 2008. do 2012. godine, prema kojem je Vlada FBiH dužna snositi obaveze poslodavca prema javnim fondovima, a koji nikad nije zaživio.

Imajući u vidu da je štrajk zakazan za utorak, 16. oktobar, učesnici sastanka izrazili su nadu da će nadležne institucije uspjeti do ponedjeljka, 15. oktobra, iznaći modus za rješenje problema željezničara u vezi sa zdravstvenim osiguranjem.

Predstavnici sindikata zatražili su od Uprave "Željeznica FBiH" da se pristupi i utvrđivanju sporazuma o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka, u slučaju da se njihovi zahtjevi ne ispune.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: