{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici zatvorili robnu kuću "Boska"

S
27.3.2009. u 11:00
0
7
Radnici zatvorili robnu kuću "Boska"
0
Radnici zatvorili robnu kuću "Boska"
Robnu kuću "Boska" u Banjaluci zatvorili su danas njeni radnici, koji su stupili u štrajk zbog neisplaćene 22 plate, toplog obroka, naknade za prevoz, kao i činjenice da Konzorcijum "Delta - Zekstra" nije uplatio predviđena tri miliona eura za kupovinu 58 odsto državnog kapitala "Boske".
Radnici mole predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika da ih primi i pokuša riješiti njihove probleme, jer kažu da dalje više ovako ne mogu i da su svi radnici "Boske" postali socijalni slučajevi.

"Gladna su nam djeca, dužni smo i Bogu i narodu, psihički smo uništeni, a nemamo para da platimo režije", rekla je Radmila Sušnjar, koja sa mužem Milenkom radi u "Boski" od njenog otvaranja, odnosno već 30 godina.

Oni su rekli da nisu dobili posljednje 22 plate, da im nisu uplaćeni topli obroci i prevoz za ovaj period, a već četiri i po godine nemaju ni zdravstveno i socijalno osiguranje.

Radnici tvrde da među njima ima i bolesnika sa karcinomom, koji nemaju para da plate ljekara.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je juče da će Vlada vidjeti na koji način će pitanje "Boske" dalje tretirati ako ne stigne uplata od "Zekstre".

Konzorcijumu "Delta - Zekstra", koji je u oktobru prošle godine potpisao sa Vladom RS ugovor o kupovini 58 odsto državnog kapitala "Boske" za tri miliona evra, juče je istekao i drugi produženi rok za uplatu ovih sredstava.

"Delta-Zekstra" je tražila od Vlade produženje roka za uplatu sredstava, prvo do 28. februara, a onda i do 26. marta ove godine.

Robna kuća "Boska" u Banjaluci ima 237 radnika. Privatnici koji iznajmljuju prostor duguju robnoj kući 1.193.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: