{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica o globalnim standardima za superviziju osiguranja

F
5.10.2008. u 09:56
0
0
Radionica o globalnim standardima za superviziju osiguranja
0
Radionica o globalnim standardima za superviziju osiguranja
Direktor USAID-ovog Odjela za ekonomsko restrukturiranje Gregg Wiitala održat će sutra u Sarajevu uvodni govor na radionici koju je podržao USAID, a koja se odnosi na globalne standarde za superviziju osiguranja.
Organizator radionice je USAID-ov projekt Partnerstvo za unapređenje ekonomskih reformi (PARE).

Među učesnicima će biti predstavnici bh. agencija za superviziju osiguranja, entitskih i državnog ministarstava finansija i privatnih osiguravatelja.

Kako je saopćeno iz USAID-a, na četvorodnevnom seminaru će se razgovarati o nizu tema vezanih za superviziju osiguranja.

PARE je projekt koji pruža tehničku pomoć na bazi potreba, s ciljem da unaprijedi reforme u oblasti ekonomije sa posebnim fokusom na sektor finansijskih usluga i javnih finansija.

PARE zagovara aktivno partnerstvo sa predstavnicima javnog i privatnog sektora na državnom i entitetskim nivoima kako bi se ojačali regulatorni sistemi u sektoru finansijskih usluga, unaprijedila finansijska administracija javnih resursa i stvorilo okruženje za investiranje privatnog sektora.

Do sada je vlada SAD-a, putem USAID-a, osigurala više od milijardu dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: