{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rad SERDA-e u 2007. ocijenjen uspješnim i transparentnim

F
6.3.2008. u 17:12
0
0
Rad SERDA-e u 2007. ocijenjen uspješnim i transparentnim
0
Rad SERDA-e u 2007. ocijenjen uspješnim i transparentnim
Skupština Sarajevske regionalne razvojne agencije - SERDA danas je prihvatila izvještaj o realizaciji plana aktivnosti SERDA-e za 2007. godinu, kojim je bila obuhvaćena realizacija 75 projekata i projektnih aktivnosti.
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić u ime većinskog osnivača SERDA-e, Vlade KS kazao je kako je taj izvještaj transparentan, te da se iz njega da zaključiti da su na području Sarajevske makro regije u 2007. godini realizirani konkretni projekti iz oblasti poslovnog razvoja.

Silajdžić je tom prilikom podržao i uspostavu kreditne linije za podršku i podsticaj malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednim proizvođačima sa područja Općine Novi Grad a u okviru Kreditno-garantnog fonda Sarajevske makro regije, naglasivši kako to uskoro treba i urediti kroz zakonsku proceduru.

Govoreći o aktivnostima SERDA-e direktor te agencije Šefkija Okerić kazao je da SERDA trenutno s ciljem unaprjeđenja svog djelovanja radi na uspostavi čvršće saradnje sa Evropskom komisijom, te Direkcijom za evropske integracije BiH.

Okerić je također podsjetio da SERDA u 2008. planira realizirati nešto više od 60 projekata i projektnih aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: