Posljedice pandemije
10

Qatar Airways do daljnjeg obustavio letove na relaciji Doha - Sarajevo

A. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Qatar Airways je obustavio letove iz Dohe za Sarajevo, ali i Skolje do daljnjeg. Iz ove aviokompanije su istakli da se letovi na tim relacijama neće najvjerovatnije nastaviti prije 2022. godine.

Qatar Airways već neko vrijeme odgađa ponovno pokretanje navedenih letova koje je planirao uspostaviti tokom zimske 2021/2022. godine.

Međutim, sada je zaustavljena prodaja karata za ove relacije i obustavljeni letovi nakon što je znatno smanjen protok putnika ukoliko se uzme u obzir da ova aviokompanija leti u zemlje koje su trenutno zabranile putovanja usljed pandemije.

"Kao i ostalim aviokompanijama širom svijeta, pandemija koronavirusa je pred nas stavila velike izazove. Iako se trudimo održavati naše poslovanje i obavljati što više letova, neke rute jednostavno nisu komercijalno isplative zbog značajnog smanjenja broja putnika i samim time putovanja. Nakon pažljivog razmatranja donijeli smo odluku o suspenziji letova iz Dohe za Sarajevo i Skoplje", naveli su iz kompanije Qatar Airways.

Istakli su da su u komunikaciji sa partnerima i putnicima navodeći da su im ponudili putovanja u neke druge zemlje ili potpuni povrat novca za već kupljene karte.

"Važno nam je da pružimo odlične usluge našim putnicima te ćemo u narednom periodu pažljivo analizirati stanje na tržištu i raditi na ponovnom uspostavljanju letova", poručili su iz aviokompanije.

Qatar Airways je uspostavio letove za Sarajevo i Skoplje 2017. godine. Kada je riječ o ostalim linijama u regiji, ova aviokompanija ima letove za Beograd i Zagreb, piše EX-YU Aviation.