{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Putnički terminal tuzlanskog aerodroma trebao bi biti rekonstruisan do maja

F
17.1.2018. u 17:08
18
35
Putnički terminal tuzlanskog aerodroma trebao bi biti rekonstruisan do maja
18
 
Rekonstrukcija i nadogradnja putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla planirano je da bude završena krajem aprila ili početkom maja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Time će biti stečeni uslovi za neometan prihvat oko 700.000 putnika, odnosno da u jednom satu bude opsluženo i po 400 putnika. Vrijednost ovog projekta je 6,5 miliona KM.

Direktor MAT-a Rifet Karasalihović rekao je da su ta sredstva već osigurali - 2,5 miliona KM kroz kreditno zaduženje MAT-a, te se ona već nalaze na njihovom podračunu.

"Ostali dio sredstava smo osigurali iz budžeta, uz saglasnost Vlade Federacije, a još 500.000 do 700.000 KM ćemo osigurati iz sopstvenih izvora", dodao je Karasalihović.

Uz informacije o izgradnji i rekonstrukciji putničkog terminala prilikom posjete Vlade TK predstavljen je i projekat izgradnje nastrešnice, kojim će biti osigurano dodatnih 3.000 kvadratnih metara prostora. Idejno rješenje bi trebalo biti završeno krajem januara ili početkom februara, a procjenjuje se da će za realizaciju tog projekta biti potrebno osigurati između 1,6 i 1,8 miliona KM.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić naveo je da svi radovi na MAT-u trebaju da se odvijaju tako da putnici mogu neometano dolaziti i odlaziti s aerodroma.

Kazao je da je optimistično što je danas direktor iznio plan iz kojeg su vidjeli sve novine koje će se dešavati i šta će se raditi na MAT-u.

Ovom prilikom rečeno je da će se stalnim educiranjem zaposlenih u oblasti pružanja usluga putnicima, ali i za održavanje aviona, ove godine raditi na kadrovskoj stabilizaciji Međunarodnog aerodroma Tuzla. Na taj način ta zračna luka zadovoljava uslove za razvoj u moderan srednje razvijen međunarodni aerodrom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: