{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Putevi RS-a" zadužuju se za 75 miliona KM

F
22.8.2010. u 14:19
0
3
"Putevi RS-a" zadužuju se za 75 miliona KM
0
"Putevi RS-a" zadužuju se za 75 miliona KM
Javno preduzeće "Putevi RS-a“ dobilo je odobrenje od entitetske vlade da se zaduži za 75 miliona KM, a tim sredstvima bi trebalo da se finansiraju popravke puteva, te još neki projekti koji još nisu završeni, kao što je tunel Stambolčić.
Mladen Lazendić, direktor "Puteva RS-a“, potvrđuje informaciju o namjeri kreditnog zaduženja, te da pripremaju uvjete za tender i očekuju da će im se javiti više banka, budući da jedna ne može izdvojiti toliku sumu.

Lazendić uvjerava da ovo javno preduzeće neće imati problema da vraća 75 miliona KM kredita, jer im je, kaže, garant Vlada RS-a.

Iako je za tunel Stambolčić entitetska vlada ranije odobrila 10 miliona, Lazendić navodi kako se ispostavilo da zbog dodatnih radova moraju platiti izvođaču "Niskogradnji“ iz Laktaša još sedam miliona KM.

"Putevi RS-a“ finansirat će iz kreditnih sredstava još jedan projekt na Palama, i to sa 6,5 miliona ugovorom nepredviđene dodatne radove na regionalnom putu Lukavica - Zagoni - Pale.

U planu je i da 35 miliona KM kreditnih sredstava utroše na treću rekonstrukciju puta od Prijedorske petlje do Klašnica, a namjeravaju raditi i rekonstrukciju četiri regionalna puta u Šekovića, Karakaju, Šepaku...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: