{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pudarić u "Granitu": Proizvodnja je krenula

F
12.4.2012. u 13:54
0
4
Pudarić u "Granitu": Proizvodnja je krenula
0
Pudarić u "Granitu": Proizvodnja je krenula
Ovaj zvuk mašina sve nam govori, proizvodnja je krenula, radnici su dobili priliku da svojim radom, znanjem i zalaganjem zarađuju plaću, to je veliko osvježenje za Jablanicu, Kanton i cijelu Federaciju BiH.
"Granit" je rezultat zalaganja Vlade Federacije i Vlade Kantona da radnicima stvori uslove da rade i ovo je primjer da imamo potencijala za promjene, izjavio je potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, danas nakon posjete pogonima tog preduzeća u Jablanici.

Raduje da su svi na istoj strani i radnici, i stečajni upravitelj i uprava, ovo je primjer da stečaj ne znači nestanak firme nego ozdravljenje, da ostane ono što je zdravo. Organi pravosuđa sudovi i tužilaštva treba što prije da završe svoj posao, da donesu pravdu ovim ljudima, to jest da proizvodnja krene punim kapacitetima, što znači i uključivanje svih radnika u proces proizvodnje, rekao je Pudarić.

Zadovoljstvo posjetom izrazili su radnici, uprava i stečajni upravitelj, jer ona znači podršku "Granitu" koja je sada jako potrebna, rekao je stečajni upravitelj Velija Sabljić, koji kaže da svakodnevno prati dešavanja i raspoloženje radnika koje je na visokom nivou.

U delegaciji koja je posjetila Granit bili su i ministar privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona Aner Zagorčić i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: