{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvog dana "Sajma karijere" MIMS Grupacija primila oko 500 prijava za posao

F
15.5.2008. u 19:01
0
0
Prvog dana "Sajma karijere" MIMS Grupacija primila oko 500 prijava za posao
0
Prvog dana "Sajma karijere" MIMS Grupacija primila oko 500 prijava za posao
Radionica simulacije procesa profesionalne selekcije, stotinu slobodnih radnih mjesta, on-line aplikacija i mnogobrojni posjetitelji obilježili su štand MIMS Grupacije prvog dana "Sajma karijere 2008." organiziranom u Zetri u Sarajevu, saopćeno je iz MIMS Grupacije.
Svrha radionice "Simulacija procesa profesionalne selekcije“ je informiranje o djelatnostima članica grupacije, ali i omogućavanje posjetiocima štanda MIMS da popune aplikaciju za posao elektronskim putem ili ostave svoju profesionalnu biografiju. "Posjetioci imaju priliku i za profesionalnu selekciju koja osim intervjua, podrazumijeva i psihološko testiranje i testiranje na osnovu zadatka radne situacije," navodi se.

Iz MIMS Grupacije navode da su za "Sajam karijera 2008.“ pripremili test radne situacije za radna mjesta stručni saradnik za marketng, stručni saradnik za finansije i računovodstvo, procesni tehnolog, stručni saradnik za pravne poslove, mašinski inženjer i elektroinženjer.

MIMS Grupacija, kaklo se navodi, bilježi dinamičan razvoj i progres u svim segmentima poslovanja.Stoga i potreba za obrazovanim kadrom - stručnjacima u poslu koji su u mogućnosti pratiti razvoj pojedinih kompanija.

"Trenutno zapošljavamo 5.000 ljudi. Usko surađujemo s nekoliko stotina kooperanata, no konstantan razvoj traži dodatna radna mjesta. Stoga me posebno veseli sjajna posjećenost našeg štanda, kao i mnogobrojne aplikacije. Sigurno će mnogi od njih uskoro postati dio našeg teama“, rekla je Danijela Bićanić, PR manager MIMS Grupacije.

Prvog dana Sajma karijere na Zetri, MIMS Grupacija primila je oko 500 prijava zainteresovanih tražitelja posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: