Rovinj
0

Prvi Weekend Media Festival okupio medijsku elitu regije

Sarajevo-x.com
Prvi Weekend Media Festival, održan u Rovinju, okupio je više od 1300 sudionika. Najvećem regionalnom medijskom okupljanju prisustvovali su predstavnici medija, marketinških i PR agencija, produkcije i cijele komunikacijske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Mađarske i Češke. Rad Festivala pratilo je više od 170 akreditiranih novinara.

Na Festivalu su održana 22 predavanja i panel diskusije u kojima je nastupilo 58 govornika. Najviše zanimanja sudionika izazvalo je predavanje Blakea Chandleeja, čelnog čovjeka Facebooka u Europi, te Josepha Jaffea, jednog od najtraženijih savjetnika velikih globalnih korporacija i predavača u području novih medija.

Veliku pažnju izazvao je panel „Javna televizija – sluga ili gospodar javosti“ u kojem su razgovarali čelnici Hrvatske radio televizije, Vanja Sutlić i Radio televizije Srbije, Aleksandar Tijanić. Zanimanje publike izazvao je i panel „TV produkcija u regiji: Mission Impossible“ na kojem su diskutovali Nebojša Taraba, Branko Đurić Đuro i Dragan Bjelogrlić, kao i panel posvećen celebrity 'kulturi' u regiji.

"Ovogodišnji Weekend daleko je premašio i najoptimističnija nadanja. Više od velikog broja sudionika i raznovrsnih događaja veseli me činjenica da se stvorila jedna sjajna atmosfera na i oko Weekenda, fenomenalni mix medijskih profesionalaca, privrednika i studenata, te zajednički osjećaj da se prisustvuje nečem posebnom. Sad smo pod teretom velikih očekivanja u svezi Weekenda 2009., no ne sumnjam da će on biti još kvalitetniji, sadržajniji i uspješniji od ovogodišnjeg ", izjavio je direktor Festivala, Tomo Ricov.

Direktorica programa Mia Pećina izjavila je: "Prvi Weekend nadmašio je sva naša očekivanja! Čak 90 posto predavača iz regije i svijeta odazvalo se pozivu na sudjelovanje, većina njih se želi vratiti i sljedeće godine, a svi su ponudili i svoju pomoć pri organizaciji budućeg programa. Zadovoljni smo i odazivom i reakcijom sudionika na program i predavanja, a sama činjenica da su sva predavanja bila puna i da se tražila stolica više dovoljna je da već sada sa zadovoljstvom počnemo planirati Weekend 2009!".

Weekend Media Festival besplatno je ugostio i 100 najboljih studenata različitih fakulteta iz zemalja regije, koji su prisustvovali predavanjima i raspravama o specifičnosti položaja medija u regiji, javnoj i kabelskoj televiziji, autorskim pravima, regionalnim iskustvima, edukaciji novinara, internetu te internet-radiju. U dijelu programa pod nazivom Weekend TV prikazivane su pilot-epizode dosad neviđenih serija iz produkcijskih kuća Bum Tras, Ring Multimedija, Plavi film, Continental Film i Home Box Office (HBO), a održana je i svečana promocija nove hrvatske telenovele "Sve će biti dobro". Festival je zaključen spektakulranim Weekend Kulušić Reunion partyem u čast najpoznatijeg kluba ovih prostora, kultnog Kulušića. Uz sve najpopularnije DJ-e Kulušića, predvođene direktorom Weekend festivala Tomom Ricovom na tulumu su nastupile i novovalne ikone – Maks Jurčić, Davorin Bogović i Vlada Divljan, uz pratnju all star banda. Festival je održan u staroj Tvornici duhana Rovinj, koja je samo za ovu priliku preuređena u jedinstveni festivalski prostor.