Sarajevo4Walls
47

Prvi sajam eksterijera i enterijera će okupiti 48 kompanija iz BiH i regiona

Piše: Dž. Č.
Pripreme za sajam Sarajevo4Walls (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Prvi regionalni sajam namještaja, uređenja enterijera i eksterijera, tehnike i prateće industrije Sarajevo4Walls ove godine će u glavnom gradu okupiti 48 kompanija iz BiH i regije koje se bave prodajom i proizvodnjom svih materijala potrebnih za izgradnju doma.

Proizvodi će biti predstavljeni u Olimpijskoj dvorani Zetra od 14. do 16. aprila ove godine. Zvanično otvorenje je u petak, 14. aprila, u 11 sati, kada će Sajam biti otvoren do 19 sati.

PR Sajma Marko Matović na današnjoj konferenciji za medije je pojasnio kako će na Sajmu biti najveći broj kompanija koje se bave proizvodnjom namještaja, parketa i krovova. Pored kompanija iz oblasti građevinarstva, koje će prezentovati svoje trenutne i buduće projekte, na Sajmu će biti predstavljene i arhitektonske studije, osiguravajuća društva i kompanije koje se bave trgovinom nekretninama.

"Cilj ovogodišnjeg sajma jeste da napravimo jedno mjesto gdje će se ponuda i potražnja susretati. Želimo omogućiti svim kompanijama u BiH i regiji da predstave proizvode, ali i građanima da se upoznaju s najnovijim trendovima u BiH i svijetu", kazao je Matović.

Sajam je ove godine uspio ostvariti saradnju s Univerzitetom u Sarajevu, tako da će tokom sajma studenti građevine, šumarstva i arhitekture imati priliku posjetiti sajam.

Iz organizacije još najavljuju da će se na sajmu predstaviti i nekoliko kompanija koje dosad nisu učestvovale na događajima ovakvog tipa, tako da će građani imati priliku prvi put pogledati njihovu ponudu u ovakvom okruženju.

Svi proizvodi planirani za izlaganje su posebno kreirani u tu svrhu, tako da će se posjetitelji moći upoznati o najnovijim trendovima u proizvodnji namještaja, podova, PVC stolarije, grijanja, uređenja enterijera i eksterijera, kao i trendove u oblasti gradnje doma. Pored toga, nekoliko kompanija će predstaviti inovacije i trendove u proizvodnji blindiranih vrata.