{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi rezultati istraživanja nafte do kraja godine

S
8.7.2011. u 16:32
0
5
Prvi rezultati istraživanja nafte do kraja godine
0
Prvi rezultati istraživanja nafte do kraja godine
Aleksandar Džombić
Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je danas da se prvi rezultati istraživanja nalazišta nafte u RS, koje će vršiti kompanija "Jadran-naftagas", mogu očekivati do kraja godine.
Odgovarajući na pitanje kada se može očekivati potpisivanje sporazuma sa kompanijom "Jadran-naftagas" i kada bi se moglo ući u proces istraživanja nalazišta nafte u RS, Džombić je rekao da je toj kompaniji izdata koncesija za istraživanje.

"Veoma brzo bi trebalo da bude potpisan sporazum, a prvi rezultati istraživanja po mojim informacijama mogli bi biti do kraja godine", rekao je Džombić.

"Jadran-Naftagas", zajedničko preduzeće Naftne industrije Srbije (NIS) i ruskog "Njeftgazinkora" ostvario je pravo na istraživanje i eksploataciju sirove nafte i gasa u RS. Rješenje o dodjeli koncesije za istraživanje i korišćenje sirove nafte i gasa na teritoriji Republike Srpske izglasano je na sjednici Vlade Republike Srpske 16. juna u Banjoj Luci.

Govreći o saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama Džombić je rekao da Vijeće ministara BiH može donositi odluke koje se odnose na saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama.

"Vijeće ministara BiH takve odluke može proslijediti Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanje. Sve odluke oko eventualnih angažmana određenih međunarodnih finansijskih institucija mogu da se usvoje i ne vidim nikakav problem u pogledu tog pitanja", rekao je Džombić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: