|

Prvi dan konferencije "Sfera 2019: Tehnologija betona'' ispunio očekivanja

Prvi dan konferencije "Sfera 2019: Tehnologija betona'' ispunio očekivanja
78
Klix.ba
27.3.2019. u 08:28
3
komentara
78

dijeljenja
Prvi dan konferencije "Sfera 2019: Tehnologija betona'' ispunio očekivanja
U Sarajevu je danas otvorena VII Međunarodna naučno stručna konferencija "Tehnologija betona", a koju je službeno otvorio potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić.
On je naglasio važnost ovakvih skupova za struku i nauku, te naveo da Privredna komora itetako podržava ovakve manifestacije.

Cilj konferencije je osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapređenja poslovanja.
Direktorica kompanije Sfera d.o.o. Mostar istakla je da su naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i već prepoznate u cijeloj regiji kao respektabilan događaj koji na jednom mjestu spaja struku i nauku.Prodekan Građevinskog fakulteta iz Sarajeva, Mirza Pozder kazao je kako je važno da fakultet podržava ovakve događaje, te se zahvalio organizatorima na pruženoj prilici za predstavljanje. Ispred Federalnog ministarstva prostornog uređenja obratio se i Igor Dizdarev koji je naveo da je beton kao građevinski materijal obrađen kroz zakonsku regulativu na federalnom nivou. Naveo je kako je u planu ministarstva izrada Zakona o građevinskim proizvodima, kako bi se zakonska regulativa BiH što više približila evropskom pristupu u certificiranju građevinskih proizvoda.

Branimir Muidža, direktor Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsjednik Vijeća stranih investitora BiH istakao je kako ova konferencija ima važan interes za građevinski sektor i bh.ekonomiju.Na konferenciji se govori o regulativama i standardima u oblasti tehnologije betona, uz prezentacije kompanija i njihovih iskustava u procesu izgradnje objekata.

Inače, konferenciju organizuje kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle. Program konferencije se nastavlja danas, uz prezentacije i predavanja stručnjaka i predstavnika kompanija koji su sponzori i partneri. Također, sutra će biti održana i panel diskusija o temi konferencije.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...