{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva obuka za savjetnike halal kvalitete

F
4.3.2009. u 11:32
0
0
Prva obuka za savjetnike halal kvalitete
0
Prva obuka za savjetnike halal kvalitete
U organizaciji Agencije za certifciranje halal kvalitete iz Tuzle u Lukavcu će od 28. marta do 1. aprila biti upriličena prva obuka za osobe koje žele vršiti funkciju savjetnika, odnosno konsultanta za halal kvalitetu.
Prema najavama iz Agencije za certificiranje halal kvalitete, obuka se organizira za kandidate iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije, a svaki kandidat koji želi postati savjetnik za halal kvalitet, pored završenog fakulteta, mora poznavati rad na računaru, posjedovati vozačku dozvolu (B kategorija) te poznavati neki od međunarodnih standarda (HALAL, HACCP, ISO...).

Cilj ove edukacije jest obučiti kandidate za samostalno savjetovanje u firmama koje izraze želju da implementiraju zahtjeve halal standarda u svoje pogone.

Sve firme koje zadovolje zahtjeve halal standarda dobijaju halal certifikat koji je svojevrsna ulaznica za svjetsko halal tržište, a proces certificiranja i izdavanja halal certifikata vrši Agencija za certificiranje halal kvalitete,u saradnji s islamskim zajednicama zemalja u koje se izvoze takvi proizvodi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: