biznis
0

Prva godišnjica letova British Airwaysa za Sarajevo

FENA
Godinu dana letova British Airwaysa između Sarajeva i londonskog aerodroma Gatwick navršava se danas 25. marta, saopćeno je iz British Airwaysa.

"Naša linija za Sarajevo u posljednjim mjesecima bilježi stopu rasta kojom smo vrlo zadovoljni", izjavila je Mirjana Dostal, regionalna menadžerica British Airwaysa za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

"Za naredne mjesece imamo više od dvostruko rezervacija na ovoj liniji nego što je bio slučaj u istim mjesecima prošle godine, nakon samog uvođenja linije", pojašnjava Dostal.

U ljetnom redu letenja, koji je na snazi od 30. marta do 26. oktobra, letovi između Sarajeva i Londona odvijat će se utorkom i nedjeljom, polijetanje iz Londona/Gatwick (LGW) u 08.05 sati a slijetanje u Sarajevo (SJJ) u 11.50 sati, te polijetanje iz Sarajeva (SJJ) u 12.45 sati a slijetanje u London/Gatwick (LGW) u 14.40 sati.

Cijene jednosmjernih avionskih karata tokom ljetnog reda letenja kreću se već od 59 eura, što je znatno niže od dosadašnje najniže cijene jednosmjerne karte od 74 eura.