{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prosjećne plaće rudara veće za 17 posto

F
26.9.2008. u 17:56
0
0
Prosjećne plaće rudara veće za 17 posto
0
Prosjećne plaće rudara veće za 17 posto
S ciljem traženja rješenja za probleme s kojima se suočavaju rudnici, u petak su u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu razgovarali premijer FBiH Nedžad Branković, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo, menadžmenti rudnika ugljena "Breza”, "Kakanj” i "Zenica”, te predstavnici sindikalnih organizacija rudara, saopštio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Sastanak je okončan dogovorom da će u rudnicima "Zenica“ i "Kakanj“ za razdoblje od 1. septembra do 31. decembra 2008. godine prosječne plaće biti povećane za 17 posto, a u RMU "Breza“ povećanje će biti izvršeno procentualno do nivoa usaglašenih prosječnih plaća u zeničkom i kakanjskom rudniku.

Također je kazano kako će rudnici, prema svojim ekonomskim mogućnostima, i dalje poduzimati aktivnosti na povećavanju standarda rudara.

Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će, sa svoje strane, poduzimati aktivnosti usmjerene ka modernizaciji rudnika i povećanju stepena sigurnosti rudara.

Potraživanja rudara po osnovu starog granskog kolektivnog ugovora ne zastarijevaju, o čemu će Vlada Federacije BiH donijeti posebnu odluku na narednoj sjednici, kazano je na sastanku u petak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: