{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prosječne cijene gasa u porastu, a struje u padu

S
27.4.2011. u 11:02
0
0
Prosječne cijene gasa u porastu, a struje u padu
0
Prosječne cijene gasa u porastu, a struje u padu
U BiH prosječna cijena prirodnog gasa za domaćinstva, sa uključenim svim taksama, u drugoj polovini prošle godine iznosila je 24,3 KM po GJ-a, što je za 18,5 posto više nego u prvom polugodištu lani.
U pomenutom periodu, prosječna cijena prirodnog gasa za industriju, bez poreza na dodatnu vrijednost, iznosila je 25,8 KM po GJ, što je za 11,2 posto više nego u prvom polugodištu 2010. godine, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Na rast prosječne cijene prirodnog gasa u drugom polugodištu uticalo je povećanje nabavne cijene gasa u aprilu 2010. godine za 25 posto .

Prosječna cijena električne energije za domaćinstva, sa uključenim svim taksama, u drugom polugodištu 2010. godine iznosila je 14,41 feninga po kilowatt satu, što je za 0,9 posto manje nego u prvom polugodištu.

Prosječna cijena električne energije za industriju bez poreza na dodanu vrijednost u drugoj polovini prošle godine iznosila je 12,07 feninga po kilowatt satu, što je za 0,9 posto manje nego u prvom polugodištu. Cijene električne energije smanjene su zbog načina potrošnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: