{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Propadne li aranžman s MMF-om, tu je plan B"

S
25.10.2009. u 10:20
0
9
"Propadne li aranžman s MMF-om, tu je plan B"
0
"Propadne li aranžman s MMF-om, tu je plan B"
Federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda izjavio je da Federacija BiH ima rezervni plan ukoliko propadne stendbaj aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.
"Brisaćemo prihode na prihodovnoj strani budžeta i ići ćemo na umanjenje rashodovne strane", rekao je Bevanda, napomenuvši da federalni budžet nije prazan i da novca u njemu ima zahvaljujući prvoj rati iz aranžmana sa MMF-om.

On je podsjetio da bi BiH do kraja godine trebalo da dobije drugu ratu iz aranžmana s MMF-om, ali da je taj aranžman stalno u opasnosti, jer se traži ispunjenje uslova.

"Sada treba povući odgovarajuće poteze, prije svega, donijeti određene zakonske akte koji će voditi ka stabilizaciji ukupnog fiskalnog sistema. Misija MMF-a nam dolazi 4. novembra i ukoliko izađemo iz aranžmana zbog neispunjavanja uslova, situacija će biti mnogo teža", istakao je Bevanda.

Gostujući u programu Federalne televizije, Bevanda je rekao da su za situaciju u kojoj je jedini spas bio aranžman sa MMF-om odgovorni svi oni u vlasti koji nisu iskoristili mogućnosti nastale uvođenjem PDV-a.

"Tada su akumulirana ogromna sredstava s kojima je trebalo ići naprijed i strateški razmišljati, a ne trošiti ih sve u tekuću potrošnju. Ta je spirala davno počela i ona se teško zaustavlja", rekao je Bevanda.

On ističe da su za trenutnu situaciju krivi svi, jer je i opozicija glasala za zakone koji nemaju finansijskog pokrića.

"Ova je godina bila idealna da napravimo zaokret ka pravom smjeru, ali smo ostajali gluvi na zvono za uzbunu", ocijenio je Bevanda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: