{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovirana BSA kampanja o edukaciji korisnika poslovnog softvera

F
9.10.2007. u 17:49
0
0
Promovirana BSA kampanja o edukaciji korisnika poslovnog softvera
0
Promovirana BSA kampanja o edukaciji korisnika poslovnog softvera
Udruženje proizvođača poslovnog softvera, Business Software Alliance (BSA), danas je zvanično promoviralo kampanju "BSA dolazi u vaš grad!“, koja će trajati do decembra ove godine.
Cilj ove kampanje je edukacija korisnika poslovnog softvera o prednostima korištanja licenciranog softvera, odnosno štetnim posljedicama korištenja nelicenciranog softvera.

BSA predstavnici će tokom kampanje posjetiti više od stotinu kompanija širom BiH. Tom prilikom će dati odgovore na pitanja vezana za licenciranje softvera i upravljanja softverskom imovinom.

Ovo je prilika da se se direktori i uprave kompanija informiraju o prednostima koje donosi licencirani softver, kao što su povećanje produktivnosti, širenje poslovanja i uštede u resursima.

Pored toga, BSA predstavnici će davati i informacije o rizicima korištenja nelicenciranog softvera, kao što su gubitak poslovnih podataka, izloženost napadima virusa i drugog malicioznog softvera, nemogućnost nadogradnje na nove verzije, nepostojanje prava na tehničku podršku, te zakonske sankcije.

Međunarodno udruženje proizvođača poslovnog softvera Business Software Alliance je vodeća organizacija posvećena promoviranju sigurnog i legalnog online okruženja.

Članovi BSA predstavljaju jednu od najbrže rastućih industrija u svijetu. Programi BSA podupiru tehnološke inovacije putem inicijativa usmjerenih na edukaciju i zagovaranje politike kojom se promiče zaštita autorskog prava, kibernetička sigurnost, trgovina i e-poslovanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: