{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promoviran vodič sa najznačajnijim direktivama EU-a

F
FENA
16.7.2008. u 12:55
0
0
Promoviran vodič sa najznačajnijim direktivama EU-a
0
Promoviran vodič sa najznačajnijim direktivama EU-a
Privredna komora Kantona Sarajevo promovirala je danas publikaciju nazvanu "Direktive EU IV - Vodič za privrednike" koji sadrži pregled najznačajnijih direktiva Evropske unije.
Predsjednik PKKS-a Kemal Grebo kazao je na prezentaciji da publikacija sadrži informacije o legislativi EU, te da ima za cilj olakšati ulazak bh. kompanija na tržište Evropske unije.

On je naglasio da će se smjernicama, datim u Vodiču, privrednim subjektima omogućiti da lakše i jednostavnije pronađu odredbe iz direktiva EU-a koje se odnose na plasman proizvoda i usluga.

Grebo je podsjetio da od 1. jula teče primjena Privremenog sporazuma o trgovini, te da će veliki dio industrijskih proizvoda, porijeklom iz EU-a, prilikom uvoza u BiH biti odmah liberalizovan.

"Dakle, otvorenost našeg tržišta se povećava a time i konkurentnost na domaćem tržištu. Na takvu situaciju potrebno je odmah reagirati i pripremiti se da bi se povećala konkurentska sposobnost domaćih kompanija i njihovih proizvoda i usluga ne samo na ino tržištu nego i da bi sačuvale i ojačale svoju poziciju na domaćem tržištu," kazao je Grebo. On je naglasio da upravo u toj namjeri treba shvatiti i pokušaj Komore da izdavanjem ove brošure svojim članovima i drugim privrednim subjektima pruži odgovarajuću pomoć.

Danas promovinarana brošura četvrta je u nizu, a u njoj je predstavljeno 117 direktiva iz sedam oblasti. U tri publikacije, što ih je PKKS-a izradila ranije, ukupno je predstavljeno 1.228 direktiva, a obuhvaćeno je 12 oblasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: