{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promoviran stručni časopis “The South-East European Journal of Economics and Business”

F
24.1.2008. u 15:26
0
0
Promoviran stručni časopis “The South-East European Journal of Economics and Business”
0
Promoviran stručni časopis “The South-East European Journal of Economics and Business”
Centralna banka BiH (CBBH) i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu danas su promovirali četvrti broj stručnog časopisa "The South-East European Journal of Economics and Business", čiji je izdavač Ekonomski fakultet.
Naime, CBBiH s Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu ima potpisan Ugovor o tehničkoj saradnji i prema riječima guvernera CBBiH Kemala Kozarića namjera ove institucije je da spomenuti časopis postane literatura svakog ekonomsite u BiH, s obzirom na to da je u 2007. godini proglašavan i najboljim ekonomskim časopisom u regionu.

Prema riječima dekana Ekonomskog fakulteta Murisa Čičića, “The South-East European Journal of Economics and Business “ je časopis koji je orijentiran istraživački, koji je indeksiran na relevantne baze i koji pokriva oblasti ekonomije i biznisa s posebnim naglaskom na ekonomska pitanja BiH i zemalja jugoistočne Evrope. Urađen je u skladu s međunarodnim normama, a svi tekstovi objavljeni u njemu prošli su nekoliko recenzija, tako da njihovi autori dobijaju međunarodne reference.

Profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Besim Ćulahović rekao je tokom promocije da redakciju časopisa čine 22 člana, ali da su samo njih troje iz BiH, dok su ostali iz raznih država svijeta.

- Ovaj četvrti broj promovira 16 autora, a obrađuje teme koje se odnose na pristup tranzicijskih zemalja tržištu EU, govori o performansama inofirmi u industriji, o ponašanju industrije u stabilnim i nestabilnim političkim okruženjima, turizmu, rizicima na tržištu, o tome da izvoz može ubrzati pristup tržištu EU i drugim temama koje su interesantne za BiH, rekao je Ćulahović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: