biznis
0

Promotivno-investicijska konferencija Kantona Sarajevo

Sarajevo-x.com
Međunarodna promotivno investicijska konferencija "Kanton Sarajevo 2008” održava se u Sarajevu od 21 - 23. aprila 2008. godine.

Učesnici Konferencije su predstavnici stranih i domaćih kompanija, istaknute osobe političkog i privrednog života BiH i predstavnici regija. U ova tri značajna dana Kanton Sarajevo će se predstaviti kao potencijalna investicijska destinacija. Do sada se z ovaj događaj registrovalo 300 učesnika.

“Predstavićemo mogućnosti za razvoj poslovanja i investiranje u Kantonu, čime bi se ohrabrile nove poslovne inicijative, unaprijedili ekonomski odnosi sa zemljama regiona, obezbijedila podrška strategiji razvoja domaćih i stranih ulaganja, te konačno stvorila atraktivna poslovna klima koja vodi unapređenju procesa pridruživanja Evropskoj uniji. Također želimo prezentirati moguće lokacije i potencijale za investiranje u narednom razdoblju, kao i projekte iz javnog i privatnog sektora” naglasio je Samir Silajdžić, premijer Kantona Sarajevo.

Programom je predviđen i osvrt na dosadašnje investicije u Kantonu Sarajevo. Također biće predstavljen i opći profil, resursi, načini ulaganja u KS, regionalni ekonomski razvoj BiH kao i potencijali za investiranje putem "Programa javnih investicija”, i obraćanja istaknutih ličnosti KS. Posebna pažnja bit će data prezentaciji projekata iz privatnog i javnog sektora. Konferencija je i prilika da se čuju i uspješna iskustva investitora.

Svaki učesnik Konferencije će dobiti “Investicijski vodič za područje Kantona Sarajevo” koji obuhvata neophodne informacije o potencijalnim investitorima o uslovima i mogućnostima investiranja.

Konferencija će se održati u Hotelu Radon Plaza, Sarajevo.