{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija Tuzlanskoga turizma na Mostarskome sajmu

F
1.4.2008. u 15:59
0
0
Promocija Tuzlanskoga turizma na Mostarskome sajmu
0
Promocija Tuzlanskoga turizma na Mostarskome sajmu
Na Međunarodnom sajmu privrede Mostar 2008., koji se održava od 1. do 5. travnja, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona promovirat će turističke potencijale i kulturno-historijsko naslijeđe Tuzlanskog kantona.
Poseban naglasak u promociji turizma toga područja bit će stavljen na promociji Panonskog jezera i Arheološkog parka Sojeničko naselje u Tuzli.

"Želimo u Mostaru posebno promovirati nove turističke destinacije koje predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu Tuzle i Tuzlanskog kantona u širem okruženju", kazao je mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Mr. Ćatović održat će i stručno predavanje u sklopu Međunarodne konferencije "Turističke mogućnosti jadranskog zaleđa", na kojem će prezentirati projekat Bed & Beracfast, o mogućnostima razvoja seoskog turizma u prirodnom okruženju u Kladnju i na planini Konjuh.

"Tuzla i Tuzlanski kanton u turističkom su smislu jadransko zaleđe i ovo područje ima turistima ponuditi mnogo sadržaja koje imamo ovdje, a nema ih nigdje drugdje, i to je naš osnovni cilj", kazao je Ćatović.

Uz prezentaciju jedinstvenih turistički sadržaja Tuzle i Tuzlanskog kantona u Mostaru, posjetiteljima specijaliziranog štanda Turističke zajednice TK-a bit će podijeljeni besplatni prospekti i razglednice s novim turističkim destinacijama i propagandni materijal o turističkim kapacitetima ovog područja.

Turistička zajednica u sklopu svojih programskih aktivnosti nastoji predstaviti turističke destinacije i kulturno-historijsko blago na sajmovima u našoj zemlji i okruženju, pa je učešće na sajmu u Mostaru prilika da se turistima iz Hercegovine, ali i posjetiteljima i izlagačima iz cijele naše zemlje i četrdeset zemalja Evrope i svijeta približi dio bogatog turističkog potencijala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: