{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija raznolikosti na ovogodišnjem Bazaru

S
10.9.2008. u 09:32
0
0
Promocija raznolikosti na ovogodišnjem Bazaru
0
Promocija raznolikosti na ovogodišnjem Bazaru
Sa predstavljanja Bazara 2008.
Tradicionalni događaj, praznični Bazar i ove godine organizuje Internacionalni klub žena Sarajevo (IWCS).
U nedjelju, 30. novembra od 12 do 17 sati u zgradi UNITIC-a bit će promovisana raznolikost nacionalnosti kako domaćih, tako i onih međunarodnih koji žive u Bosni i Hercegovini.

Bazar 2008. okupit će više od 30 ambasada, komercijalne partnere kao i nekoliko nevladinih organizacija, ističu organizatori.

"Ideja vodilja Bazara od samog početka je bila da se na jednom mjestu okupe i promoviraju različitosti, ali ujedinjene u dobrom i pozitivnom duhu najviših evropskih i svjetskih vrijednosti. Svake godine Bazar ohrabruje ambasade koje se nalaze u Bosni i Hercegovini da se predstave i da promoviraju zemlje iz kojih dolaze, kao i da prodaju stvari i hranu koje su tipične za svaku zemlju," navode iz IWCS-a.

Svake godine zarađeni novac bude doniran. Do sada je IWCS sponzorirao više projekata: Centar za žene u Trebinju, Nada i kuća za djecu, OŠ Sveti Sava u Zvorniku, Asocijacija osoba oboljelih od Chronove bolesti, Semizovac, Asocijacija paraplegičara iz Tešnja.

Ove godine Internacionalni klub žena Sarajevo i praznični Bazar 2008. su ponovno fokusirani na humanitarne akcije kako bi se pomoglo ljudima kojima je pomoć potrebna. Cilj je sakupiti 100.000 KM.

Praznični Bazar 2008. također planira da organizira tombolu sa nagradama kao što su avio-karte, iPod, kućno kino, kozmetika i drugo. Bit će dodijeljene nagrade za najbolji predstavljeni štand na Bazaru i štand koji je zaradio najviše novca.

"Ponovno smo se okupili da organiziramo multikulturalni humanitarni Bazar i da pomognemo ljudima Bosne I Hercegovine. Ove godine uložili smo dosta truda u kvalitet, raznolikost i originalnost," ističe Klavdija Sinkovec Tomšić, dopredsjednica Internacionalnog kluba žena Sarajevo i dodaje: "Uspjeh Bazara zavisi od svih nas, a posebno od naših dragih sponzora koji nas podržavaju i vjeruju u ono što radimo, kao i naših dragih posjetilaca. Prošle godine je bilo negdje oko 2.000 ljudi i bili smo vrlo zadovoljni posjetom. Ove godine očekujemo još više posjetilaca i stoga vas sve pozivamo da nam se pridružite i da nas podržite”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: