{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promjene u nadzornim odborima KCUS-a i BH Telekoma

S
25.5.2011. u 19:27
0
1
Promjene u nadzornim odborima KCUS-a i BH Telekoma
0
Promjene u nadzornim odborima KCUS-a i BH Telekoma
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu
Vlada Federacije BiH razriješila je danas dosadašnji Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i imenovala novi.
Za predsjednika novog Upravnog odbora imenovan je Muhamed Gribajčević, saopštila je Vlada. Mirza Dilić je imenovan za predsjednika, a Midhat Kulo i Vanja Kenjić za članove Nadzornog odbora Kliničkog centra.

I Nadzorni i Upravni odbor imenovani su privremeno, na period do 60 dana, odnosno do okončanja imenovanja u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH.

Vlada FBiH je donijela odluke o davanju saglasnosti na odluke Nadzornog odbora JP "BH Telekom" o imenovanju izvršnih direktora, i to Hamde Katice za razvoj poslovanja i Bakira Ćelosmanovića za pravne poslove i upravljanje organizacijom i ljudskim resursima.

Istovremeno, Vlada Federacije BiH je zadužila Nadzorni odbor "BH Telekoma" da ponovo provede konkursne procedure za izbor i imenovanje izvršnih direktora za tehnologiju i razvoj servisa i za ekonomske finansijske poslove, a do tada su na dužnosti v.d. direktora (na period do 60 dana) na ove pozicije imenovani Elvidin Kovač i Aida Štajnbauer.

Vlada FBiH je donijela Rješenje kojim je do 60 dana imenovan privremeni Nadzorni odbor Kliničke bolnice Mostar u sastavu: Snježana Dropuljić (predsjednik), te članovi Saša Marić i Maja Ostojić.

Danas je razriješen dosadašnji sastav i imenovano privremeno Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH. Za predsjednika Vijeća na period do 60 dana imenovana je Branka Lovrinović.

Današnjom odlukom Federalna vlada dala je saglasnost na Odluku Nadzornog odbora o imenovanju Elvedina Grabovice za vršioca dužnosti generalnog direktora JP "Elektroprivreda BiH" do okončanja postupka izbora direktora Društva na period od četiri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: