Projekti iz IPA fondova oslobođeni PDV-a

F
FENA
28.11.2008. u 14:47
0
0
Projekti iz IPA fondova oslobođeni PDV-a
0
Projekti iz IPA fondova oslobođeni PDV-a
Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu dao je suglasnost na Izmjene i dopune Zakona o PDV-u, kojim se projekti financijske pomoći Europske unije Bosni i Hercegovini putem Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA fondova), oslobađaju od plaćanja PDV-a.
Oslobađanje od plaćanja PDV-a odnosi se isključivo na projekte iz IPA fondova, dok snabdijevanje dobrima i uslugama u okviru ostalih projekata međunarodne pomoći BiH i dalje podliježe povratu plaćenog PDV-a.

Upravni odbor je usvojio dopunu Zakona o carinskoj tarifi BiH, kojom je previđeno uvođenje tarifne kvote za uvoz 50.000 tona šećera za rafiniranje bez plaćanja carine.

Osnovni razlog je potreba da se domaćim proizvođačima šećera osiguraju približno isti uvjeti privređivanja kao oni koje imaju proizvođači šećera u zemljama potpisnicama sporazuma CEFTA, te da se na taj način poveća korištenje instaliranih domaćih kapaciteta i konkurentnost domaćih proizvođača.

Upravni odbor dao je i suglasnost na prijedlog Odluke o usuglašavanju i utvrđivanju carinske tarife BiH za 2009. godinu, saopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: