CPE
12

Promo / Projekt menadžment, dvodnevni trening u Sarajevu i Tuzli

Centar za poslovnu edukaciju organizuje dvodnevni interaktivni trening "Projekt menadžment" u Sarajevu 11. i 12. aprila te 20. i 21. aprila u Tuzli. Iskoristite 20 % popusta za rane prijave do 30. marta i požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16.

Cilj naših treninga i seminare je povećanje efikasnosti poslovanja. Želimo vam pomoći da optimizirate vaše rukovođenje projektima i postanete izvrsni u poslovanju. Trening vode vrhunski projekt menadžeri koji svoja dokazana praktična iskustva stavljaju vama na raspolaganje kroz interaktivni rad u maloj grup. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse.

Ovaj interaktivni trening je namijenjen svima onima koji žele da unaprijede svoje znanje u oblasti upravljanja projektima unutar firme ili organizacije. Projektni menadžment je disciplina koja definiše proces realizacije projekta. Projekt je, za razliku od svakodnevnog posla koji je u pravilu ponavljajuće prirode i neograničenog trajanja, jedinstven, ograničen vremenom, često nepredvidiv.

Važnost upravljanja projektima se značajno povećala u posljednjih nekoliko godina, a koncept je postao ključni faktor uspješnosti organizacija. Organizacije koje su uspješne u realizaciji projekata su pronašle odgovarajući recept za integraciju ključnih faktora projektnog menadžmenta koji uključuju odgovoarajuću metodologiju, projektne alate i zaposlenike koji su edukovani i posjeduju iskustvo u vođenju projekata.

Projekt menadžment nudi efikasna rješenja u slučajevima gdje: • Ne postoji odgovarajuća organizacijska struktura koja omogućava brzo i efikasno uvođenje novih proizvoda, usluga i infrastrukture koja podržava svakodnevi rad; • Uvođenje novih proizvoda i usluga troši previše ljudskih i materijalnih resursa; • Usklađenost projektnih rezultata sa strateškim, finansijskim i operativnim ciljevima nije zadovoljavajuća; • Projekti često ne postižu očekivane rezultate u pogledu vremena isporuke rezultata, troškova, kvaliteta; • Raspodjela resursa po projektima nije transparentna; • Članovi projektnog tima često kasne ili ne isporučuju dovoljno kvalitetne projektne rezultate; • Nema kvalitetnih izvještaja o statusu svih projekata u realizaciji; • Izvještaji o realizaciji nisu pouzdani;

Teme • Iniciranje i uspješno planiranje projekata ; • Planiranje resursa; • Planiranje vremena; • Realizacija projekta; • Kontrola i monitoring projekta; • Održivost projekta; Koristi u organizaciji Učesnici će teoretski i praktično savladati svaki korak projektne metodologije, te će vaša organizacija biti spremna primjeniti integrirani pristup koristeći metodologiju i alate za upravljanje projektima. Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirajate i realizujete projekat u realnim okolnostima. Nakon treninga, projekt menadžeri i članovi projektnih timova će znati šta se od njih očekuje prije nego što započnu rad na projektu. Rukovodioci neće dolaziti u situacije da na kraju budu iznenađeni velikim razlikama u odnosu na planirano, dobivaće pravovremena upozorenja dok su problemi još uvijek mali, brzo rješivi i čije korekcije ne koštaju malo bogatstvo.

Kroz praktične primjere ćete saznati kako da na najefikasniji način isplanirate i realizujete projekat u realnim okolnostima. Treneri Damir Karamehmedović mr.sc. Safet Zečević

Mjesto i vrijeme održavanja Sarajevo 11. i 12. april, Sunnyland Tuzla 20. i 21. april, Motel Royal

Certifikat Po završetku treninga učesnici dobijaju austrijski «1st Business Certificate» certifikat validan u Evropskoj uniji.

1st Business Certificate - 1BC 1st Social Competence Certificate – 1SC 1BC i 1SC su austrijski programi poslovnih interaktivnih treninga, fokusirani na prenos praktičnog znanja i iskustva vrhunskih stručnjaka iz oblasti poslovanja i soft skillsa. Cilj treninga je optimiziranje efikasnosti poslovanja i ličnog razvoja u svim aspektima. Sve poslovne i društvene vještine na jednom mjestu, od rukovođenja, marketinga, prodaje, finansija, korporativnog upravljanja do razvoja ličnih vještina liderstva i menadžmenta. Program uključuje 10 poslovnih "1st Business Certificate" i 10 soft skills"1st Social Competence Certificate" modula. Centar za poslovnu edukaciju je ovlašteni predstavnik 1BC/1SC za Bosnu i Hercegovinu.

Centar za poslovnu edukaciju Centar za poslovnu edukaciju je vodeći akreditovani centar za prijenos modernih i praktičnih znanja u domenu informacionih tehnologija, stranih jezika, dizajna i poslovnih vještina. Od osnivanja 2007. godine postali smo vodeća škola u BiH, sa poslovnicama u Sarajevu i Tuzli te preko 12.000 polaznika. To postižemo sa stručnim timom od preko 40 vrhunskih predavača potpuno posvećenih polaznicima. Akreditovani smo od strane Ministarstva obrazovanja SK i TK, a ovlašteni smo TOEFL i Xpert test centar te ÖSD partner centar.

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16.

Više informacija o treningu i prijava na https://trening.cpe.ba/pm ili pozovite Sarajevo 033 260 505 i Tuzla 035 245 222.

CPE