Od 2010.
0

Proizvodnja urinarnih kesa i kondoma i u BiH

FENA
Kevin Schultes
Kevin Schultes
Direktor marketinga i prodaje kompanije "Manfred Sauer" Kevin Schultes predstavio je danas predstavnicima saveza invalida iz BiH, FBiH, premijerima i ministrima nekoliko kantona iz FBiH i ostalim gostima, projekt izgradnje pogona za proizvode namijenjene osobama s invaliditetom.

Pogonu čija je izgradnja planirana na području Tuzle, bio bi specijaliziran za proizvodnju urinarnih kesa i urinarnih kondoma.

  • Kompaniju Manfred Saurer osnovao je paraplegičar koji je, znajući iz iskustva što je to što je najpotrebnije osobama s invaliditetom, osmislio čitavu paletu proizvoda, istakao je Schultes.

Cilj projekta je dvojak: osiguravanje kvalitetnijeg života osobama s invaliditetom te zapošljavanje osoba iz ove kategorije.

Prezentaciji je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić koji je dao punu podršku ideji i izgradnji ovog pogona.

Kompanija Manfred Sauer napravila je idejni projekt i bit će zadužena za nadgledanje izgradnje i savjetovanje u oblasti kupovine mašina te obuke menadžera.

Projekt je vrijedan oko pet miliona KM, a novac za njegovo finansiranje bit će osiguran od vlada u BiH, kako kantonalnih tako i entitetskih te državne. Finansiranje će pomoći i savezi invalida u BiH.

Po najavama, proizvodnja će početi do 2010.