{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proizvodnja Jaffa keksa iz Siska seli u Trebinje

10.7.2012. u 14:26
0
31
Proizvodnja Jaffa keksa iz Siska seli u Trebinje
0
Proizvodnja Jaffa keksa iz Siska seli u Trebinje
Foto: Miroslav Kiš
Preduzeće Swisslion u vlasništvu srbijanskog biznismena Rodoljuba Draškovića, brata Vuka Draškovića, ugasilo je proizvodnju Jaffa keksa u Sisku, a ubuduće će se proizvoditi u fabrici u Trebinju.
Kako piše Jutarnji listi, direktor fabrike u Sisku Igor Lovreković rekao je da je Uprava koncerna odluku donijela zbog ulaska Hrvatske u EU i carina koje će Hrvatska morati plaćati zemljama Cefte, koje su pretežno kupci Jaffa keksa proizvedenog u Sisku.

"Naš najveći kupac je BiH i od 1. januara 2013. godine zbog novih nameta mi više ne bismo bili konkurentni. Zato se proizvodnja seli u Trebinje", rekao je Lovreković.

Zbog toga je otkaze dobilo 12 zaposlenika fabrike Jaffa keksa u Sisku, koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, a na poslu će ostati 11 stalno zaposlenih, koji će tokom ljeta tvornicu u Sisku prenamijeniti za proizvodnju tekućeg eurokrema, dječije hrane, smokija i sličnog.

"Kako sada stvari stoje, nova proizvodnja u Sisku počet će do kraja ove ili najkasnije početkom iduće godine", rekao je Lovreković.

Inače, Jaffa keks u Sisku se počeo proizvoditi u firmi Euro Food Markt u vlasništvu Elmira Klaića 2006. godine. Nakon dvije godine rada, 2008. godine, fabriku je kupio švicarski Swisslion, u vlasništvu Rodoljuba Draškovića za 20 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: