biznis
0

Proizvedena stomilionita pelena "Violeta"

Sarajevo-x.com
Jedina domaća tvornica dječijih pelena, Violeta d.o.o, proizvela je u januaru 2008. godine 100.000.000-tu pelenu. Ova impresivna cifra dokaz je velikog uspjeha kompanije u proizvodnji i prodaji, te kvalitete Violeta baby pelena koje su u kratkom periodu osvojile majke širom Bosne i Hercegovine

Dokaz kvalitete i uspješnosti Violeta baby pelena su i mnogobrojna pisma koje zadovoljne majke upućuju na Violetinu adresu. Neka od tih pisama, kao i stihove majki možete pročitati na Violetinim web stranicama.

Stomilionitu Violeta baby pelenu, zajedno sa brojnim drugim poklonima, Violeta je poklonila mladoj mami iz Banja Luke, Dragani Vidović, koja je nedavno rodila prelijepe trojke. Vrijedne poklone i svoje proizvode, Violeta je poklonila još jednoj ponosnoj mami trojki iz Sarajeva, Velidi Slinić.

Posebno nagrađivanje majki koje su na svijet donijele trojke je proširenje već postojeće akcije koju Violeta u suradnji sa kantonalnim ministarstvima zdravstva sprovodi već nekoliko godina - akciju poklanjanja Violeta poklon paketa svim porodiljama u BiH.

Osim što su osvojile bosanskohercegovačko tržište, Violeta baby pelene, pelene najviše „A klase“, velikim dijelom se i izvoze, čak oko 40% od ukupne proizvodnje.

Očekuje se da će u ovoj godini proizvodnja Violeta baby pelena oboriti dosadašnje godišnje rekorde.