{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Program zapošljavanja 300 povratnika

F
9.5.2007. u 12:08
0
0
Program zapošljavanja 300 povratnika
0
Program zapošljavanja 300 povratnika
Federalni zavod za zapošljavanje 11. maja objavit će u gotovo svim medijima konkurs za učešće u Programu zapošljavanja povratnika s evidencije nezaposlenih u FBiH i on će biti otvoren mjesec dana od dana objavljivanja.
Ovim programom planirano je zapošljavanje 300 nezaposlenih povratnika i on se ne odnosi na osobe koje su prethodno bile sufinansirane putem projekata ili mjera Federalnog zavoda za zapošljavanje i kantonalnih službi za zapošljavanje.

Za program zapošljavanja povratnika u BiH predviđeno je 1.235.250 KM, a kako je istaknuo danas u Sarajevu na konferenciji za novinare Miralem Šarić, direktor Zavoda, prednost pri odobravanju tih iznosa imat će poslodavci koji u svom zahtjevu ponude produženje radnog odnosa povratniku nakon isteka roka od 24 mjeseca.

Kako je kazao prednost će imati i fizičke osobe koje preuzmu obavezu da se ukoliko im bude odobreno učešće u spomenutom programu neće javljati na evidenciju nezaposlenih ni poslije roka od 36 mjeseci utvrđenog Programom.

Sufinansiranje poslodavaca za zapošljavanje jedne osobe, odnosno povratnika iznosi 3.000 KM, a sufinansiranje samozapošljavanja povratnika od 4.000 do 6.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: