biznis
0

Prodat dio imovine poreznog obveznika „Unis kovina”

FENA
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Zenica organizirao je danas javnu prodaju imovine poreznih obveznika „Unis kovina” d.o.o Visoko i „Energoholz” d.o.o. Zenica, radi namirenja dužnih poreznih obaveza.

Od zaplijenjene imovine koja je bila predmet prodaje poreznog obveznika „Unis kovina“ na drugoj aukciji prodato je vozilo u vrijednosti od 7.500 KM, dok za preostalu imovinu navedenog poreznog obveznika nije bilo zainteresiranih ponuđača.

U okviru aukcije na prodaji je bila i imovina poreznog obveznika “Energoholz ” d.o.o. Zenica i to: sušara za drvo, silos za piljevinu MIK-44, dva teretna vozila s dizalicom, dva viljuškara, blanjalica četverostrana, automatski cirkular, kružna pila, i druga zaplijenjena imovina u vrijednosti od 415.000 KM. Međutim, za kupovinu te imovine nije bilo zainteresiranih ponuđača.

Porezna uprava FBiH još jednom naglašava da je, nažalost, primorana da dužne obaveze naplaćuje i prinudnim putem od svih poreznih obveznika koji ne izmire svoje obaveze u propisanim rokovima, u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i drugim podzakonskim aktima.

U postupku prinudne naplate vrši se pljenidba pokretne i nepokretne imovine, a zatim prodaja radi izmirenja dužnih javnih prihoda iz cjelokupne imovine dužnika kao krajnje mjere u svim slučajevima nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza koje nisu izmirene u propisanim rokovima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.