biznis
0

Prodaja zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Bihać u petak, 1. jula izvršit će javnu prodaju zaplijenjene imovine šest poreznih obveznika dužnika zbog izmirenja dužnih poreza.

Direktnom prodajom izvršit će se prodaja imovine poreznih obveznika "Fadig” d.o.o. Sanski Most, "Braća Hadžipašić” d.o.o Bosanska Krupa, "Agro Sieben” d.o.o Sanski Most, "Omer Merc” d.o.o. Bihać, "As-Al d.o.o Bosanska Krupa i "Gold Games elektronik Spiele” d.o.o. Bihać.

Predmet prodaje imovine poreznog obveznika "Braća Hadžipašić” d.o.o. je poslovni objekat - pilana čija je početna cijena 49.500,00 KM. Od imovine poreznog obveznika "Fadig” d.o.o na prodaji je teretno motorno vozilo u iznosu od 30.509,55 KM, a poreznog obveznika "Agro Sieben” d.o.o. silažni kombajn u vrijednosti od 15.375,00 KM.

U okviru direktne prodaje, prodaje se viljuškar u iznosu od 4.875,00 KM i kutna brusilica za kamen u iznosu od 4.500,00 KM koji su u vlasništvu poreznog obveznika "Omer Merc” d.o.o.

Na prodaji je i imovina poreznog obveznika "As-Al” d.o.o. i to dvoglava pila u vrijednosti od 11.957,62 KM kao i putničko motorno vozilo u iznosu od 21.892,50 KM čiji je vlasnik porezni obveznik dužnik "Gold Games elektronik Spiele” d.o.o.

Javna prodaja imovine poreznih obveznika dužnika je jedna od mjera koje Porezna uprava FBiH poduzima u postupku prisilne naplate dužnih poreznih obveza, kao krajnje mjere nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza, koje nisu izmirene u propisanim rokovima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.