{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Procredit bank: Istine i zablude o štednji

F
9.11.2007. u 14:46
0
0
Procredit bank: Istine i zablude o štednji
0
Procredit bank: Istine i zablude o štednji
Povodom Svjetskog dana štednje, ProCredit Bank započela je edukativnu akciju „Istine i zablude o štednji“. Cilj je doprinijeti naporima banke da utječe na razvijanje kulture štednje među građanima naše zemlje.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
„Uvjereni smo da razvijanje kulture štednje još od ranog djetinjstva stvara dobre navike i odgovornije ponašanje budućih potrošača, stoga se nadam da će ova kampanja ponukati građane da štede s nama bez obzira na veličinu uloga koju su u mogućnosti izdvojiti u tu svrhu“, izjavio je direktor Odjela za poslovanje sa stanovništvom Šenaj Avdić.

Više od 80 posto štednih računa u bankama ProCredit Grupacije, koju čini 21 ProCredit banka na tri kontinenta, manji su od 200 KM, što pokazuje da ljudi s manjim primanjima širom svijeta štede u ProCredit bankama.

U Bosni i Hercegovini klijenti ProCredit Bank imaju više od 28.500 štednih računa. U odnosu na oktobar prošle godine, depozitna osnova banke se uvećala za 66 posto i trenutno iznosi više od 242 miliona KM.

U ProCredit Bank građani mogu izabrati štednju po viđenju, tzv. avista štednju, oročenu štednju, štednju za svoje najmlađe (ProKids) i štedni plan.

Kamate na oročene iznose iznose do 6,6 posto na dugoročnu štednju (EKS 6,6 posto), dok su godišnje kamate za štednju po viđenju dva posto i za dječiju štednju tri posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: