{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privremeno zaustavljeno trgovanje pojedinim akcijama na Banjalučkoj berzi

F
28.2.2007. u 13:40
0
0
Privremeno zaustavljeno trgovanje pojedinim akcijama na Banjalučkoj berzi
0
Privremeno zaustavljeno trgovanje pojedinim akcijama na Banjalučkoj berzi
Banjalučka berza danas je privremeno zaustavila trgovanje akcijama emitenata Rafinerija nafte ad Bosanski Brod, Rafinerija ulja ad Modriča i Petrol ad Banja Luka.
Razlog prekida trgovanja akcijama navedenih emitenata je sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske koja je zakazana za danas na kojoj će se raspravljati o prijedlogu zakona o uvjetima prodaje akcija preduzeća iz oblasti nafte industrije Republike Srpske.

Jučer, 27.februara, donesena je odluka da se od danas privremeno zaustavlja trgovanje akcijama čiji emitenti se nalaze u prethodnoj fazi stečajnog postupka ili u stečajnom postupku. Trgovanje je privremeno zaustavljeno za akcije 111 emitenata, na osnovu informacija koje je Banjalučka berza imala od sudova i iz službenih glasnika Republike Srpske.

Danas je donesena je odluka da se zaustavi trgovanje sa akcijama još četiri emitenta, zbog velikih tržišnih neravnoteža i zbog procjene da će trgovanje tim akcijama izazvati poremećaje na tržištu, te da postoji mogućnost nastanka štete.

Prekid trgovanja će trajati do dobijanja informacija od emitenta u vezi značajnih događaja koji bi mogli imati uticaj na kretanje cijena akcija emitetna za koje je donesena odluka o privremenom prekidu trgovanja.

Nakon što je u kontaktu sa sudom i pravnom službom emitenta ad Boskit Milići utvrđeno da nad njima nikad nije pokrenut prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, Banjalučka berza je odlučila da od danas prestaje da važi odluka o privremenom zaustavljanju trgovanja akcijama Boksit ad Milići, te je ponovno moguće trgovanje tim akcijama.

Banjalučka berza se izvinjava javnosti, akcionarima i preduzeću Boskit Milići zbog objavljene informacije o pokretanju stečajnog postupka.

Banjalučka berza će i u narednom periodu donositi odluke koje za cilj imaju zaštitu interesa investitora, te očuvanje integriteta tržišta kapitala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: