{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privredne komore FBiH dogovorile zajednički nastup na sajmovima u zemlji

F
14.2.2008. u 16:38
0
0
Privredne komore FBiH dogovorile zajednički nastup na sajmovima u zemlji
0
Privredne komore FBiH dogovorile zajednički nastup na sajmovima u zemlji
U Privrednoj komori Kantona Sarajevo danas je održan sastanak predsjednika kantonalnih privrednih komora iz Tuzle, Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara i Livna radi dogovora o narednim aktivnostima na realizaciji prijedloga za poboljšanje stanja privrede i stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja.
Na sastanku je dogovoreno unapređenje međusobne poslovne saradnje među komorama, jačanje poslovnih veza između privrednih područja koji pokrivaju i stvaranje povoljnijih uvjeta za saradnju između članova komore, saopćeno je iz Službe za informiranje Privredne komore KS-a.

S tim ciljem, danas je potpisan i Protokol o zajedničkom nastupu partnerskih komora na sajmovima u Bosni i Hercegovini u 2008. godini i to "Gradnja i obnova" u Sarajevu, "Sajam šljive" u Gradačcu, EKOBIS u Bihaću, ZEPS u Zenici, Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru i Sajmu Brčko.

Učesnici sastanka su razgovarali i o aktuelnom pitanju vezanom za Zakon o privrednim komorama u Federaciji BiH.

Kako je istaknuto, ranije usaglašeni zahtjevi kantonalnih komora za izmjenama i dopunama teksta Zakona u potpunosti zadovoljavaju osnovne principe koji su usvojili upravni odbori komora i predstavljaju jedinstven prijedlog komorskog sistema Federacije BiH te se očekuje da budu prihvaćeni u cijelosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: