|

"Privredna saradnja može poboljšati odnose između zemalja"

"Privredna saradnja može poboljšati odnose između zemalja"
0
F
FENA
9.11.2009. u 12:52
0
komentara
0

dijeljenja
"Privredna saradnja može poboljšati odnose između zemalja"
Današnji susret i razgovori premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića s ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Liuom Wenksinom u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, protekao je u razmjeni mišljenja o aktuelnim ekonomskim pitanjima u Bosni i Hercegovini i Federaciji BiH.
U svjetlu mogućnosti unapređivanja dostignutog nivoa bilateralnih odnosa, izražena je želja i potreba za usklađivanjem nivoa vanjskotrgovinske razmjene koju sada karakteriše, uglavnom, visoka stopa uvoza proizvoda iz Kine.

Prema mišljenju ambasadora Wenksina, uravnoteženijim međusobnim odnosima može doprinijeti povećano ulaganje kineskih privrednika u Bosnu i Hercegovinu, koji vide mogućnost i imaju interes za investiranje u više oblasti, počevši od drvne industrije, stočarstva i energetike, do putnih komunikacija.

Stoga je ocijenjeno potrebnim da u saradnji ove ideje budu konkretizirane putem nadležnih ministarstava, asocijacija i udruženja privrednika, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.