{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privredna komora o izmjenama zakona o privrednim društvima i javnim preduzećima

F
18.4.2008. u 11:02
0
0
Privredna komora o izmjenama zakona o privrednim društvima i javnim preduzećima
0
Privredna komora o izmjenama zakona o privrednim društvima i javnim preduzećima
Privredna komora Kantona Sarajevo zatražila je od nadležnih organa da prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Zakona o javnim preduzećima budu povučeni iz parlamentarne procedure te da se u formi nacrta upute u javnu raspravu.
Zakon o privrednim društvima je, ističu u ovoj komori, sistemski zakon i na određen način, predstavlja ustav privrednih subjekata.

U prilog svom zahtjevu, u Komori navode da su prijedlozima zakona izvršene materijalno-pravne izmjene sistemske prirode u značajnijem obimu i da one podrazumijevaju redovan postupak koji pruža dovoljno vremena i mogućnosti za razmatranje, pravno-stručne i sistemske analize, procjene i argumentirane intervencije stručne i poslovne javnosti i parlamentarnih tijela.

PKKS je organizirala raspravu o ovim zakonskim rješenjima i uputila svoje prijedloge predlagaču i predstavnicima oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Naglasili su potrebu donošenja zakona o javnim dobrima, po djelatnostima, da bi se poboljšao i ubrzao sistem upravljanja javnim dobrima i omogućio proces privatizacije javnih preduzeća.

Pored ovih zakona, Komora vodi aktivnosti na ukidanju administrativne takse kojom se predviđa da objekti za smještaj za prijavu-odjavu svakog stranca uplaćuju po pet KM. U Komori očekuju da će ovaj prijedlog biti uskoro prihvaćen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: