Program za 2009.
0

Privredna komora KS educira privrednike

FENA
Privredna komora Kantona Sarajevo (PKKS) danas je prezentirala Program edukacije za 2009. godinu, sa 87 seminara, kurseva i radionica iz različitih oblasti.

Odabrane su teme edukacija iz oblasti menadžmenta, marketinga, finansija, organizacije preduzeća, upravljanja projektima, zaštite okoline, bankarstva, zakonske legislative, prezentiranja, odnosa sa javnošću, projekata EU, ISO standarda i mnogih drugih oblasti.

Posebna pažnja, kao i prethodnih godina, data je osposobljavanju članova Komore za nastup na tržištu Evropske unije i seminarima u okviru projekta „Razvoj i unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća na polju povećanja energetske efikasnosti“.

U sklopu priprema za izradu Programa edukacije za ovu godinu, prema riječima direktorice Centra za edukaciju i informatičke poslove Privredne komore Kantona Sarajevo Rusmire Mandić, organizirani su "Dani otvorenih vrata", izvršeno anketiranje članova Komore i kompanija o potrebama edukacije, a prikupljane su i informacije od polaznika seminara.

Kako je istaknuo predsjednik Komore Kemal Grebo, u 2008. godini u Komori je realizirano 35 edukacija koje su pohađala ukupno 594 polaznika iz 304 različite kompanije i druge institucije.

Za izvođenje tih edukacija, seminara i kurseva, kako je dodao, Komora je angažirala 14 partnera i 24 predavača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Austrije.