Plemenite kovine
0

Promo / Zlato bi uskoro moglo premašiti cijenu od 1.300 dolara po unci

Sponzorirani članak
Zbog sve većeg slabljenja dolara u odnosu na druge svjetske valute, cijena zlata je od početka ovog mjeseca porasla za gotovo dva posto. Ako se nastavi taj trend, zlato bi u idućih nekoliko dana moglo probiti psihološku granicu od 1.300 američkih dolara za uncu.

Stabilnost koju nudi investiranje u zlato predstavlja važan temelj svakog mudrog ulagača. Stoga trenutna situacija na svjetskom tržištu plemenitih metala ukazuje na to da se radi o dobrom trenutku za kupovinu.

Danas se u svijetu prodaja zlata obavlja ponajprije u investicijskom obliku, kao kontrainvesticija (hedge) za slučaj pada cijene drugih investicijskih klasa (gotovina, obveznice i dionice). U investicijskim se krugovima, naime, smatra da kada cijena zlata raste, cijena ostalih investicijskih klasa u pravilu pada i obrnuto. Zlato se također koristi i kao sredstvo osiguranja u slučajevima vanrednih ličnih i društvenih situacija.

Na području Evropske unije prodaja zlata u investicijskom obliku porezno je potpuno rasterećena. Porez na zlatne poluge i kovanice, naime, iznosi nula posto. Bosna i Hercegovina trenutno još uvijek nema porezne zakone usklađene s evropskim pa zbog toga naši građani investicijsko zlato sasvim legalno kupuju, a nerijetko i pohranjuju u susjednoj Hrvatskoj.

Tvrtka Tetragram projekt iz Zagreba vodeći je regionalni broker investicijskim plemenitim kovinama. Kao dio usluge, tvrtka svojim klijentima nudi i pohranu kupljenih zlatnih poluga i zlatnika u dobro osiguranim sefovima. Pohranjene poluge moguće je u svakom trenutku preuzeti u radno vrijeme kompanije.

Proizvode od investicijskog zlata moguće je preuzeti i odmah prilikom kupovine. U svojoj ponudi Tetragram ima zlatne poluge od jednog grama do jednog kilograma. Osim velikih zlatnih poluga, tvrtka Tetragram ima i mnoštvo drugih zanimljivih proizvoda od investicijskog zlata i srebra. Posjetite www.plemenit.hr i www.tetragram.hr i saznajte više.

Informacije na telefon +385 1 236 5857, svakog dana od ponedjeljka do petka u radno vrijeme od 9 do 17 sati.