{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZEPS Intermetal i ove godine će okupiti izlagače iz cijelog svijeta

2.9.2015. u 11:08
5
2
ZEPS Intermetal i ove godine će okupiti izlagače iz cijelog svijeta
5
ZEPS Intermetal i ove godine će okupiti izlagače iz cijelog svijeta
Safet Haračić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kamberovića Polje u Zenici i ove godine bit će mjesto susreta privrednika iz cijele Bosne i Hercegovine u sklopu 12. Međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal koji će biti održan od 6. do 10. oktobra zajedno sa Generalnim bh. sajmom ZEPS.
Zenički privredni sajam ZEPS i sajam metala ZEPS Intermetal svake godine okupi više stotina izlagača kao jedinstveni promotivno-poslovni događaj u Jugoistočnoj Evropi. U razgovoru s direktorom sajma ZEPS Intermetal Safetom Haračićem saznali smo da je cilj pratiti međunarodne trendove i promovisati domaće proizvode.

"Sajam ima cilj osigurati promociju vlastitih privrednih dostignuća, praćenje međunarodnih trendova i razvoja, kao i promovirati ih na sajmu. Cilj sajma je također i inoviranje tehnologije u proizvodnji i preradi metala. nastojim da to bude prisan godišnji susret ljudi iz metalnog sektora BiH, međunarodnih partnera, komora, udruženja te državnih organa radi neposredne razmjene informacija i poslovnih ideja", kazao je Haračić.

On je dodao da je mjesec dana prije početka Sajma veliki broj izlagača rezervisao svoja mjesta te da prijave još uvijek stižu.

U sklopu sajma Zeps Intermetal bit će održan i Forum metalne industrije Bosne i Hercegovine, a tema će se odnositi na aktuelnu problematiku poslovanja s porukama poboljšanja poslovnog ambijenta.

Haračić je zaključio da će ovogodišnji sajam okupiti više izlagača nego prošle godine kada je učestvovalo 69 kompanija iz 12 država svijeta.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: