|

Zenica: Na sajmu OPEN-s više od 200 izlagača sa 5.000 prirodnih proizvoda

Zenica: Na sajmu OPEN-s više od 200 izlagača sa 5.000 prirodnih proizvoda
42
Piše: E. M.
8.10.2014. u 16:38
9
komentara
42

dijeljenja
1/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
12/12 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas je počeo 4. po redu Sajam organske poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva "OPEN-s 2014" koji će biti otvoren do 11. oktobra.
Na ovogodišnjem sajmu izloženi su proizvodi više od 200 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, a građani imaju priliku da u narednim danima po veoma pristupačnim cijenama kupe proizvode koji su prirodne kvalitete.

Direktor sajma Refik Alihodžić je kazao da je sajam iz godine u godinu sve veći te da je ove godine izloženo preko 5.000 proizvoda.

"Svake godine sajam napreduje i sve je veći, a ove godine priredili smo niz iznenađenja koji će učesnici i građani moći vidjeti. Više od 200 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine je izložilo oko 5.000 proizvoda i nadam se da će građani, posjetioci sajma, pronaći sve što im je potrebno", izjavio je Alihodžić.

Na ovogodišnjem sajmu postavljen je plastenik dužine 170 metara, širine deset metara u kojem su proizvođači izložili svoje proizvode. Prema riječima Jasmina Imamovića, predsjednika Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH Zenica koja je partner ovogodišnjeg sajma, prateći sadržaji sajma imat će za cilj promociju kulture i tradicije u BiH.

"U pratećim sadržajima koji će imati za cilj promociju kulture i tradicije kao i sevdaha učestvuje preko 100 učesnika i nadam se da će ovaj sajam opustiti naše građane u ovih nekoliko dana dok traju predizborne kampanje. Moramo svi shvatiti da je plastenička i poljoprivredna proizvodnja šansa Bosne i Hercegovine za napredovanjem i razvojem. Željezno polje je dokaz da je proizvodnja jagodičastog voća budućnost Bosne i Hercegovine", kazao je Imamović.

Trećeg dana sajma Open-s 2014 bit će održan okrugli stol na temu "Plastenička proizvodnja - budućnost i izazovi" koja ima za cilj edukovanje o vrijednosti i značaju razvoja plasteničke proizvodnje u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...