Privreda
42

Zenica: Na sajmu OPEN-s više od 200 izlagača sa 5.000 prirodnih proizvoda

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas je počeo 4. po redu Sajam organske poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva "OPEN-s 2014" koji će biti otvoren do 11. oktobra.

Na ovogodišnjem sajmu izloženi su proizvodi više od 200 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, a građani imaju priliku da u narednim danima po veoma pristupačnim cijenama kupe proizvode koji su prirodne kvalitete.

Direktor sajma Refik Alihodžić je kazao da je sajam iz godine u godinu sve veći te da je ove godine izloženo preko 5.000 proizvoda.

"Svake godine sajam napreduje i sve je veći, a ove godine priredili smo niz iznenađenja koji će učesnici i građani moći vidjeti. Više od 200 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine je izložilo oko 5.000 proizvoda i nadam se da će građani, posjetioci sajma, pronaći sve što im je potrebno", izjavio je Alihodžić.

Na ovogodišnjem sajmu postavljen je plastenik dužine 170 metara, širine deset metara u kojem su proizvođači izložili svoje proizvode. Prema riječima Jasmina Imamovića, predsjednika Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH Zenica koja je partner ovogodišnjeg sajma, prateći sadržaji sajma imat će za cilj promociju kulture i tradicije u BiH.

"U pratećim sadržajima koji će imati za cilj promociju kulture i tradicije kao i sevdaha učestvuje preko 100 učesnika i nadam se da će ovaj sajam opustiti naše građane u ovih nekoliko dana dok traju predizborne kampanje. Moramo svi shvatiti da je plastenička i poljoprivredna proizvodnja šansa Bosne i Hercegovine za napredovanjem i razvojem. Željezno polje je dokaz da je proizvodnja jagodičastog voća budućnost Bosne i Hercegovine", kazao je Imamović.

Trećeg dana sajma Open-s 2014 bit će održan okrugli stol na temu "Plastenička proizvodnja - budućnost i izazovi" koja ima za cilj edukovanje o vrijednosti i značaju razvoja plasteničke proizvodnje u BiH.