Izdvojeno 250.000 KM
69

Zanatlije i obrtnici iz Kantona Sarajevo će dobiti po 700 KM za kraj godine

M. P.
Na listi je 357 obrtnika - zanatlija (Foto: T. S./Klix.ba)
Na listi je 357 obrtnika - zanatlija (Foto: T. S./Klix.ba)
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo utvrdilo je listu obrtnika – zanatlija koji ispunjavaju uslove za dobijanje poticajnih sredstava za očuvanje i razvoj tradicionalnih i starih zanata – obrta na području Kantona Sarajevo iz budžeta Ministarstva privrede KS-a za 2021. godinu.

Poticajna sredstva za očuvanje i razvoj tradicionalnih i starih zanata – obrta na području Kantona Sarajevo za 2021. godinu utvrđena su u pojedinačnom iznosu od po 700,28 KM.

"Po dodatnom javnom pozivu obezbijedili smo još 250.000 KM za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata – obrta i zadovoljstvo mi je reći da smo cijeli planirani iznos sredstava odobrili za 357 zanatlija – obrtnika koji su zadovoljili uvjete drugog javnog poziva. Na ovaj način ispunjeno je obećanje dato zanatlijama – obrtnicima o ralizaciji punog iznosa od pola miliona KM predviđenih za ovu namjenu", kazao je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić.

Odluka o dodjeli poticajnih sredstava za očuvanje i razvoj trrdicionalnih zanata – obrta, kao i konačna lista aplikanata, na kojoj se našlo 357 obrtnika - zanatlija, a kojima su odobrena sredstva dostupna je na web stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.