Bingo sa partnerima
0

Za osnaživanje žena u pokretanju vlastitog biznisa ove godine izdvojeno 19.000 KM

M. P.
Lemeš i Čeliković najavile početak kampanje (Foto: I. L./Klix.ba)
Lemeš i Čeliković najavile početak kampanje (Foto: I. L./Klix.ba)
Kompanija Bingo sedmu godinu zaredom implementira osmomartovski projekt "Odvažne i hrabre, to ste vi!", kojem je cilj osnaživanje žena, pa su izdvojile određena sredstva za pomoć ženama u razvijanju vlastitih biznisa.

Prošle godine ova kompanija imala je vrlo uspješnu implementaciju projekta u okviru kojeg su animirali i pozvali žene koje imaju poduzetničku ideju, odnosno bilo kakvu ideju za pokretanje biznisa, da apliciraju za grant sredstva i time ostvare podršku.

"Prošle godine smo imali čak 300 prijava i zbog toga smo odlučili da i ove godine idemo u istom smjeru. Ove godine smo, u odnosu na prošlu, uspjeli osigurati nešto veći iznos sredstava, tako da ćemo donirati ukupno 19.000 KM. Ukupno imamo šest grantova, tako da će šest žena poduzetnica imati priliku da dobiju sredstva", kazala je Amina Čeliković, iz sektora marketinga kompanije Bingo.

Kampanju "Odvažne i hrabre, to ste vi!" ove godine podržali su Bambi, Libresse, Kraš i Milka, a prijatelji projekta su Dita, Alma Ras, Dormeo i La Rive.

"Biti žena u vremenu u kojem živimo je sjajno, ali istovremeno i jako teško. Upravo iz tog razloga smo odlučili podržati ovaj projekt, kako bismo potaknule što veći broj žena da prate svoje snove i svoje srce. Mega trade system je kompanija koja na vodećim pozicijama ima upravo žene, te odatle dolazi još jača želja za poticanjem predstavnica ljepšeg spola da budu jake i samouvjerene u ostvarenju svojih ciljeva. Nadamo se da će i potrošači prepoznati ovaj projekt te da ćemo zajedničkim snagama uspjeti unaprijediti status žena preduzetnica u Bosni i Hercegovini", kazala je Nikolina Lemez, predstavnica brenda Libresse.

Poziv je otvoren od 22. februara do 6. marta. Dobitnice sredstava će biti proglašene 22. marta, a dan poslije bi trebala biti održana i dodjela. Svi detalji o prijavi i obrazac za prijavu mogu se naći na web stranici kompanije Bingo.