{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Wiener osiguranje svečano obilježilo početak novog poglavlja u BiH

27.2.2015. u 10:06
31
Wiener osiguranje svečano obilježilo početak novog poglavlja u BiH
31
Osiguravajuća kuća Wiener osiguranje u četvrtak je prijemom za 200 gostiju iz oblasti biznisa, privrede, medija i javnog života u hotelu Europe u Sarajevu svečano obilježila početak poslovanja pod novim imenom Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, pod kojim je ozvaničen rad 1. februara 2014.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sa ciljem da bh. javnosti približe ključne prednosti u poslovanju pod okriljem vodeće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, zvanicama su se obratili Rudolf Ertl, član Nadzornog odbora Vienn a Insurance Group, Miroslav Miškić, generalni direktor Wiener osiguranja, kao i Goran Mandić, član Upravnog odbora Wiener osiguranja, dok se u ime Agencije za nadzor osiguranja FBiH obratio i direktor Adnan Delić.

Promjenom imena u Wiener osiguranje Vienna Insurance Group ad otvoreno je novo poglavlje u poslovanju ove osiguravajuće kuće sa više od dvije decenije iskustva i povjerenja u BiH.

"Imamo velike i ambiciozne planove kada je riječ o utvrđivanju naše pozicije na domaćem tržištu. Gledamo daleko u budućnost i u skladu s tim smo radili na ovoj reorganizaciji i unapređivanju, kako samog poslovanja, tako i ponude i pristupa klijentima", rekao je Miškić.

Wiener osiguranje u prilici je svim građanima BiH ponuditi vrhunske proizvode iz oblasti životnog i neživotnog osiguranja prema standardima VIG grupacije.

"Novo poglavlje Wiener osiguranja označava jedinstven spoj međunarodnog kvaliteta zasnovanog na individualnom pristupu klijentu i lokalnog iskustva koje se ogleda u poznavanju tržišta i potreba naših građana", zaključio je Mandić podsjećajući da Wiener osiguranje u BiH posluje kroz mrežu od osam filijala i 50 poslovnica i ekspozitura.

Grupacija Vienna Insurance Group slijedi poslovnu strategiju oslanjanja na održivi razvoj prilikom kojeg se teži kontinuiranom i dugoročnom povećanju prohoda i premija, a u Wiener osiguranju imaju izvrsnog partnera za ostvarenje poslovnih ciljeva. O značaju ulaska na bh. tržište tako važne grupacije govorio je Adnan Delić, direktor Agencije za nadzor osiguranja u FBiH.

Naglasivši da je društveno odgovorno poslovanje temelj vrijednosti Wiener osiguranja, Goran Mandić je uručio donaciju neophodne računarske opreme Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

VIG je najveća osiguravajuća grupacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi sa tradicijom dugom 190 godina, koja generiše godišnji premijski prihod veći od devet milijardi eura, zapošljava 25.000 radnika i ostvaruje godišnju dobit veću od 500 miliona eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: