Privreda
306

Wiener osiguranje podržava projekat "Pouzdanost 2017"

Baviti se poslovima osiguranja znači prepoznati pravu vrijednost koja se u modernom biznisu manifestuje u vidu profesionalnosti i pouzdanosti. Stoga i ne čudi što je Wiener osiguranje VIG, članica vodeće osiguravajuće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi Vienna Insurance Group (VIG) odlučila podržati projekat "Pouzdanost 2017", koji na inovativan način promoviše i stimuliše uspješne, stabilne i pouzdane bh. kompanije.

Ove godine projekat "Pouzdanost" kompanija LRC BIS provodi u saradnji sa Poslovnim novinama iza kojih stoji 45 godina uspješnog rada, sa suorganizatorom BBI VIP Business Clubom. Ovaj projekat je u posljednje tri godine jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator motivacije za najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini. Projekat «POUZDANOST 2017» izazvao je veliku pažnju i interes javnosti, a prije svega privrednika, što dokazuje veliki broj kompanija koje su se uključile ili pružile podršku ovom projektu, a među njima je svakako i kompanija Wiener osiguranje, koja je danas u Banja Luci, sa organizatorom konferencije, kompanijom LRC, potpisala ugovor o saradnji.

"Wiener osiguranje se sa zadovoljstvom odazvalo pozivu da podrži uglednu poslovnu konferenciju "Pouzdanost 2017" kao Specijalni partner. U Wiener osiguranju veoma cijenimo pouzdanost u poslovanju i smatramo da je pouzdanost jedna od najvažnijih kategorija za održivi rast i razvoj poslovanja kompanija u BiH. I sami godinama njegujemo pouzdanost i kvalitet usluga koje pružamo, kao i zagarantovanu isplatu šteta, te na taj način nastojimo da damo dodatni doprinos pouzdanosti poslovanja domaćim kompanijama kroz pružanje osiguravajuće zaštite od velikog broja rizika. Wiener osiguranje je član najveće osiguravajuće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi – Vienna Insurance Group (VIG), koja posluje u 25 zemalja i ostvaruje godišnju premiju od oko 9 milijardi eura. Wiener osiguranje je na tržištu BiH prisutno preko 20 godina i spada među top 10 osiguravajućih kompanija, a jedan smo od lidera na polju isplate šteta. U Wiener osiguranju spajamo najbolje znanje zahvaljujući članstvu u vodećoj osiguravajućoj grupaciji i domaće poznavanje tržišta, najviše standarde i uslugu, te jako puno radimo na tome da što veći broj fizičkih i pravnih lica ima osiguravajuću zaštitu i na taj način sigurnije i pouzdanije da žive i posluju“ – rekao je Goran Mandić, član Uprave Wiener osiguranja.

Pored toga što su podržali ovaj društveno odgovorni projekat, «Wiener osiguranje» je potpisivanjem ugovora o saradnji ostvario i značajne benefite. Naime, kao «Specijalni partner» ova kompanija ostvaruje pravo da, uz pomoć organizatora, na konferenciji ugosti predstavnike preduzeća po želji, te da istim predstavi svoju kompaniju kao i svoje usluge i proizvode.

"Pouzdanost" već tri godine jedan od značajnijih pokretača pozitivnog poslovnog okruženja i veliki generator motivacije za najuspješnije kompanije u Bosni i Hercegovini.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano je isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije. Cilj projekta je omogućiti kompanijama nezavisno stručno mišljenje i mjerljivu ocjenu tržišnog kredibiliteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri.

Na ovogodišnjoj poslovnoj konferenciji, koja će se održati 23. novembra u Sarajevu, priznanja će dobiti kompanije: Express Courier d.o.o., Metromedia Group, Franck, TDS, ETI, Nsoft, Knap, Interconnect, Saračević, ZIRA, Sarajevo City Center, Schachermayer, Frank trgovina, McCann, ARKE 2000, LH-TEC, Bosming, ATT, Petrol com, Standard Furniture Factory, Vebusch, ARS Inženjering, Auplast bh, Tehno Beton, Siluete, Unilab, Senigor, Vodovod a.d. Banja Luka, Tios, Creative, TOM CAT, Eldžam trade, Privredno društvo Metalko, Fixit, Nex Studio, Geoinvest, Mimo medical, JLZ, Vaillant, Autoprevoz – bus Mostar, Dema&S, Pamuk, Tvornica cementa Kakanj, BH Telecom, Kovačuša komerc, Najvest, Vještak, iForm, Zalmo, Press Cliping, ED-SA, Testingelektro, Titans, Alat Konjic, Samn, MilkLand, Flekica, JP Gradska dvorana Sanski Most, Automotive, Abbvie, BarFloor, Sektor 51, Sevoi, Ekovent, Cargo-partner, ABC, OLX.ba.

Svoju podršku projektu dali su mediji pokrovitelji: TV1, OBN, RSG, Antena Sarajevo, FACE TV, Hayat, Klix, te portal Manager.ba, BiznisInfo.

Poslovna konferencija “Pouzdanost 2017” održat će se 23.11. 2017. godine, u Hotelu Hills u Sarajevu.

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranici www.pouzdanost.ba