Mostarski aerodrom
79

Vučić: Dodatno povezujemo poslovne zajednice, aviolinija će napraviti veliki uspjeh

A. Ku.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sletio je na mostarski aerodrom, čime je obilježeno uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Mostara.
Vučić je kazao da je sretan jer smatra da je uspostavljanje ove linije značajna stvar kako za Mostar, tako i za Beograd te će pomoći u povezivanu naroda.

"Želim običnom narodu, u Mostaru i Srbiji, da kažem da linija Beograd - Mostar ima 108 mjesta i letjet će tri puta nedjeljno. Cijena povratne karte je 104 eura. Ne postoji automobil koji može da potroši manje", istakao je Vučić.

Dodao je da će na ovaj način istovremeno biti dodatno povezane poslovne zajednice, odnosno da će sve više biznis partnera iz Mostara dolaziti u Beograd i obratno.

Također je kazao da će Srbija u duhu partnerskih odnosa nastaviti sa razvijanjem saradnje i da je od posebnog značaja da se počne sa malim stvarima.

Podsjetio je da je kompanija Air Serbija osnovana prije deset godina te joj tada mnogi nisu pridavali značaj, ali ona sve uspješnije posluje.

"Unaprijed mogu da vam kažem da sam siguran da će ova linija da napravi ogroman uspjeh, hvala vam što ste imali viziju, što ste znali koliko će to da znači za vaš kanton, BiH, kao i za Srbiju", zaključio je Vučić.

Vučić je prvim letom od Beograda do Mostara sa delegacijom stigao na svečano otvaranje jubilarnog 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru koji sutra u 11 sati svečano otvara premijer Hrvatske Andrej Plenković.