{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Voćari u RS traže od Vlade proglašenje stanja elementarne nepogode

S
1.8.2017. u 09:59
1
23
Voćari u RS traže od Vlade proglašenje stanja elementarne nepogode
1
Voćari u RS traže od Vlade proglašenje stanja elementarne nepogode
Foto: Pixabay
Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović uputio je Vladi Srpske i resornom ministarstvu zahtjev za proglašenje stanja elementarne nepogode zbog mraza i suše.
"Proglašenjem stanja elementarne nepogode zbog mraza i suše i nadoknadom dijela štete, poljoprivrednim proizvođačima biste dali prijeko potrebnu pomoć za opstanak i nastavak proizvodnje", poručio je Dojčinović.

U zahtjevu Dojčinović navodi da se cjelokupna poljoprivredna proizvodnja i voćarstvo Srpske u ovoj godini suočavaju sa brojnim problemima i nedaćama, počev od kasnih proljetnih mrazeva koji su krajem aprila nanijeli veliku štetu voćnim zasadima.

Dojčinović je ukazao i na grad, kao i sušu koja će, prema najavama meteorologa, trajati i dalje, zbog čega je, kako navodi, opstanak voćarstva i voćara Srpske pod znakom pitanja.

"Ako želimo da održimo voćarsku proizvodnju moramo imati snažnu podršku i pomoć Vlade i resornog ministarstva", istakao je Dojčinović.

On je u zahtjevu poručio Vladi i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da što prije sagledaju razmjere štete u poljoprivrednoj proizvodnji i konkretno pomognu nadoknađivanjem pretrpljenih gubitaka jer se "veliki broj poljoprivrednika nalazi na korak od napuštanja proizvodnje kojom se bavi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Odobravate li ekspanziju stanogradnje u Sarajevu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: