{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Voćar iz Zvornika putem turskog kredita zaposlio 45 povratnika

8.10.2014. u 11:44
138
18
Voćar iz Zvornika putem turskog kredita zaposlio 45 povratnika
138
 
Zemljoradnička zadruga Voćar i kompanija Voćar promet iz Zvornika uz pomoć turskog kredita zaposlili su 45 povratnika u ovu regiju.
Zadruga i kompanija Voćar promet bave se otkupom, preradom i prodajom voća i povrća i osim stalno zaposlenih veliki broj kooperanata, malih proizvođača voća i povrća s ovog područja na ovaj način imaju stabilne izvore prihoda.

Zahvaljujući turskom kreditu izgrađen je novi pogon koji se prostire se na 5.000 m², te ima kapacitet za proizvodnju oko 100 staklenki u minuti. Voćar je prepoznatljiv po proizvodnji krastavca kornišona kojeg uglavnom izvoze u Njemačku.

"Naš cilj je godišnje prerađivati oko 7.000 tona voća i povrća. Zadruga je u jednom trenutku trebala izgraditi hladnjaču i tada su nam pomogla povoljna sredstva iz turske linije koja smo uzeli u BBI banci. U budućnosti planiramo daljnje proširenje kapaciteta, te uvođenje dodatne proizvodne linije za proizvodnju ajvara, marmelada, džemova i pekmeza", kaže Fahrudin Delibajrić, direktor Zemljoradničke zadruge Voćar.

Novi pogon Voćar prometa već sada ima ugovoren plasman za većinu svoje proizvodnje. Polovina proizvodnje plasirat će se u zemlje u regionu - Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

"Sredstva iz turske linije veoma su povoljna i pomogla su nam u našim planovima rasta i razvoja. Glavni ciljevi ovog projekta su da se sirovina proizvedena na ovom području odmah i preradi, da se dodatno uposle novi i postojeći kooperanti, poveća kapacitet i konkurentnost, te bolje zadovolje potrebe kupaca. Satisfakciju nam predstavlja i to što zahvaljujući ovoj zadrugi i sada fabrici Voćar ljudi koji su se vratili u Zvornik i okolna mjesta sada imaju i zaposlenje", pojašnjava Delibajrić.

Voćar iz Zvornika dobar je primjer održivog razvoja, te kako se uz rad i trud mogu ostvariti dobri poslovni rezultati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: